mix

2024 Paris Olimpiyatları’nda espor da yer alabilir

Espor büyüyor, espor gerçek bir spor olarak kabul görme yolunda inanılmaz önemli adımlar atıyor. Her geçen gün yeni bir gelişmenin yaşandığı, spor kulüplerinin dahil olduğu, dev yatırımlarla büyüyen sektör, belki de en prestijli adımını 2024 Paris Olimpiyatları ile atabilir.

2024 Olimpiyatları için Paris komitesinde yer alan yöneticiler, esporu da yaz oyunlarına dahil etmek için Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile görüşmelere başlayacaklarını duyurdu. Bilgisayar oyunlarının olimpiyatlarla tamamen alakasız olduğunu iddia edemeyeceklerini vurgulayan Paris 2024 eş başkanı Tony Estanguet, gençliğin ilgisinin bu yöne kaydığını ve görmezden gelmenin mantıksız olacağını dile getiriyor.

“Sürecin nasıl işleyeceğine dair Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile bu konuda iletişime geçmek ve bir taraftan da espor topluluğunu olimpiyatlara dahil etmek bizce çok ilginç olacak. Bununla ilgili çalışacak uzunca bir zamanımız var. Hiçbir şekilde en başından hayır demek istemiyoruz.”

Olimpiyatlarda komite kararı ile değişmeyen 25 ana sporun yanında geleneksel olarak her bir etkinliğe özel üç spor dalı daha ekleniyor. Esporun da bunlardan biri olma ihtimali, oyuncuların dünyanın en büyük spor etkinliğinden altın madalya ile ayrılma imkanı ise bizleri heyecanlandırmaya yetiyor. 2024 Paris Olimpiyatları ile 2028 Los Angeles Olimpiyatları, Eylül ayında Peru’da düzenlenecek kongre ile resmiyet kazanacak. 2024’ün programı ise 2019 içerisinde şekillenmeye başlayacak ve hangi sporların dahil edileceği 2020 Tokyo Oyunları’ndan sonra karara varacak.

 

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir